Oplevelser- Busture

Holdnr Navn Start Start tid Ugedag Underviser Pris*  
138901 Bustur til Mosgård Museum 22‑05‑2019 07:15 07:15 Ons DKK 495,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Mennesker og mosefund

Fortællinger og genstande fra både Danmark og verden omkring os. Oplev menneskelivet, som det blev levet i stenalderen, bronzealderen, jernalderen og vikingetiden.

  Mosgård Museum et spændende møde med fortiden, det smukke museum ånder af både fortid og nutid, der er løbende spændende udstillinger både permanente og vandrerudstillinger

Mød de første indvandrere i stenalderen

12.000 f. Kr. til omkring 1.800 f. Kr. De var mennesker som du og jeg.  Konstant på udkig efter nye jagtmarker, mens de trodsede naturens grænser for, hvor mennesket kan leve. I slutningen af istiden vendte de blikket mod nord og begyndte at vandre. 

1700 f.Kr. – 500 f.Kr. Mød folket, der i en varmere tid byggede gigantiske gravhøje, tilbad solen og kendte til stjernerne på himmelkuplen. Rejs ud på handelstogter med dem og mød familien begravet i egekister under Borum Eshøj.

Mød jernalderens mosemennesker

500 f.Kr. – 800 e.Kr. Ved mosen, mellem land og vand, er du vidne til jernalderbøndernes ofringer til guderne med ønsker, der skal gå i opfyldelse. Besøg Grauballemanden, verdens bedst bevarede moselig, som har fået sin egen hædersplads i et mytisk mose-univers. Mærk Gundestrupkarrets udsmykning og gys over de døde fra Alken Enge.

Oplev slaget i Illerup Ådal

205 e.Kr. Oplev et af de største slag i jernalderfolkets historie. Gå ind i fjendens lejr gennem slagmarken og oplev den store våbenofring. Tag en tur rundt i skatkammeret og kom tættere på magtens mennesker i jernalderen.

Bliv opdagelsesrejsende i Vikingetiden

800 e.Kr. – 1066 e. Kr. Med vikingernes personlige fortællinger i øret, følger du i hælene på dem gennem de røgfyldte, snævre gyder i Aros, vikingernes Aarhus. Styr dit eget skib gennem åbent vand og bælter til Norges fjelde eller rejs via floder til det eksotiske Konstantinopel.

 

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 138901
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 22-05-2019 07:15
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 495,00
dof