Debat -Foredrag

Holdnr Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser Pris*  
138900 Overvejer du at sælge boligen? 18‑09‑2018 19:00 19:00 Tir DKK 125,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Overvejer du at sælge boligen

Der er rigtig meget på spil når det der er overvejelser om at boligen skal sælges. Det er en situation vi sjældent står i og der melder sig derfor rigtig mange spørgsmål.

Målgruppe

Du overvejer at sælge boligen, og har behov og lyst til at få indsigt i hvordan du bedst mulig bliver klædt på til at få det bedst mulige ud af salget af boligen

Udbytte og indhold

Hele det omfattende og komplekse område vil blive formidlet så det er til at forstå og med vægt på det der afgørende og vigtigt for dig og din situation som sælger.

Du vil få en indsigt der gør dig i stand til at have kvalificeret dialog med mægler, så du i sidste ende opnår det bedst mulige salg set ud fra økonomisk og indsatsmæssigt synspunkt.

Form

Gennemgang af de vigtigste forhold i forbindelse med salg af bolig set fra sælgers side og med stor vægt på mulighed for dialog og afklarende spørgsmål.

Oplæg/Foredragsholder: Mathias Norman Knudsen, Filialchef, Ejendomsmægler MDE. Akademiuddannelse i finansiel rådgivning

Pris kr. 125

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 138900
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 18-09-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 125,00
138112 Følg “Jeppe på Bjerget” – til Toppen af Kilimanjaro. 02‑10‑2018 19:00 19:00 Tir Aksen - Biblioteket Asnæs Jeppe Bisgaard DKK 100,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Kilimanjaro ligger i Tanzania og er Afrikas højeste bjerg, og verdens højeste enkeltstående bjerg, 5830 meter over havets overflade.

Der er is og sne på toppen af Kilimanjaro hele året.

Hvad får en mand på 76 år til at beslutte sig til at fejre sin 77 års fødselsdag med en tur til toppen af Afrikas højeste bjerg ?

Hvilke farer er der forbundet med en sådan tur ?

 træning før turen, er det nødvendigt ?

Hvor stor påvirkning har den tynde luft i 5800 meters højde på din evne til at yde det optimale?

Hvor mange, fra hele verden, prøver hvert år og hvor mange når op ?

Sker der direkte dødsfald, og hvad er årsagen ?

Glæden ved at nå målet, og Turen ned.

Foredraget e i samarbejde med Ældresagen i Dragsholm og Lumsås Aftenskole

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 138112
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 02-10-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Jeppe Bisgaard
Priser:
Almen DKK 100,00
138100 Strejftog i Frank Jægers forfatterskab og i mit eget 03‑10‑2018 19:00 19:00 Ons Pakhuset Steen Harvig DKK 100,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Foredrag af Steen Harvig onsdag den 3/10 -2018 kl. 19:00 – 21:0 

Titel:

"Strejftog i Frank Jægers forfatterskab og i mit eget, med særligt henblik på den seneste kriminalroman "A.R." 

Om foredraget:

Mød roman- og krimiforfatter Steen Harvig. Mærk gyset, når han læser passager af sin nye roman A.R. og lyt til hans tanker om ideer og plotpotentialer, om moralske og psykologiske overvejelser, om krimiens betydning og placering i en skønlitterær sammenhæng og han giver sit bud på krimiens "fremtid": har populariteten toppet, vil succesen fortsætte og har krimien en berettigelse i en dagligdag, hvor virkelighedens grusomheder sommetider synes at overskygge krimiens?  

I sin indledning til krimien fortæller Steen Harvig om en anden af litteraturens store personligheder Frank Jæger, som gennem hele livet har været en betydelig inspiration for Steen Harvigs forfatterskab og den egentlige kilde til hans litterære virke. Selvom de skriver (skrev) i to forskellige genrer, findes der berøringspunkter, idet Frank Jæger også var krimilæser af den lødige observans

Om ”A.R.”:

”En sen nattetime er en bilist på vej fra København til sit sommerhus på Røsnæs. Han er næstenfremme ved huset, da han pludselig får øje på en kvinde, der skrigende og gestikulerende vakler rundt midt på vejen. Han standser, stiger ud af bilen og forsøger at få kontakt med kvinden, men det lykkes ikke. Chokeret får han bragt hende hjem til sin bolig, men heller ikke her er det muligt for ham at skabe kontakt... Hvem er hun? Hvad har hun været udsat for?

A.R. er en roman, der tager udgangspunkt i en tragisk hændelse, men hvad eller hvem gemmer der sig bag bogstaverne: En kode? En forkortelse? Nogle initialer? Politiassistent Morten Krag må endnu engang forsøge at løse en nærmest hermetisk lukket sag.”

Om forfatteren:

Steen Harvig er født i 1945, opvokset i Skovshoved/Charlottenlund, cand.mag. i dansk og filmvidenskab fra Københavns Universitet, højskolelærer, VUC-ditto (lektor), undervisningsassistent på KUA/Filmvidenskab (speciale i Hitchcocks filmkunst), emeritus 2007 efter 41 år bag katederet, fuldtidsforfatter fra samme efterår.

Fra barnsben havde Steen Harvig et brændende ønske om at fortælle historier og skrev de første mange år til skrivebordsskuffen, de første publicerede, poetiske forsøg i diverse aviser, egentlig skønlitterær debut i skoleblade og i Ungdomshjørnet - Nyt fra biblioteket. Parallelt med de skønlitterære forsøg en række fagbøger til brug i folkeskole, gymnasium og seminarier – bl.a. om Frank Jæger - samt en række af Bibliotekscentralens foldere. 

I 1988 begyndte den egentlige "kriminelle løbebane" med ”Slutspil med blind makker”, der året efter fik Det danske kriminalakademi’s debutantpris for årets bedste krimi. Herefter fulgte yderligere tre krimier - alle skrevet sammen med forfatteren Jørn Namer - En sidste hilsen (1989), Den tynde (1992) og Skjulte sår (1997), men fra 2004 skrev Steen Harvig alene: Den tyske forbindelse (2004), Blind vej (2006), Foran mørket (2008), Besat (2009, 1.del af trilogi), Bedrag (2011, 2.del af trilogi) og Begær (2013, tredje og sidste del af Drifternes trilogi), Copyman (2014, 2. oplag 2015), Manden der vendte tilbage (2016), A.R. (2018). 

Steen Harvigs romaner er ikke blot spændende krimier, men realistiske historier om vort samfund, om svigt, bedrag, om jalousi, selvpromovering, foragt for andre mennesker og hævn. Et spejl på en verden, der ikke forandrer sig, ikke vil forandre sig. Men - er der bare nogle få læsere, der får blikket åbnet for vores måde at behandle hinanden på og så laver om på levevis og tolkning, ja så er vi kommet et skridt i den rigtige retning. Mere humanisme, mere dannelse, fører - alt andet lige - til et bedre samfund.

Steen Harvig har lokale rødder, idet han gennem barne- og ungdomsårene tilbragte sine ferier og weekender i Ebbeløkke, Højby, Nykøbing og lokalområdet i øvrigt, hvorfra han gemmer på mange lykkelige stunder.

Pris 100 kr. for et foredrag i rækken alle fem foredrag 425 kr.

Eer du folkepensionist og får ældrecheck eller er førtidspensionist og bosiddende i Odsherred Kommune er prisen o kr.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 138100
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 03-10-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Steen Harvig
Lis Kærbye
Priser:
Almen DKK 100,00
138101 "Hos fremmede venner - historier fra mine rejser rundt i verden 10‑10‑2018 19:00 19:00 Ons Pakhuset Bjørn Harvig
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Foredrag af Bjørn Harvig

"Hos fremmede venner - historier fra mine rejser rundt i verden"

Eventyrernes Klubs yngste medlem, Bjørn Harvig, går alene gennem Bosnien, fra landevej til skovvej til grussti, fra region til region, by til by og hus til hus. Han går for at møde folk undervejs og for at høre deres historier. Han dumper ind hos mystiske eneboere, skæve eksistenser og hjertevarme folk som Technopræsten, Skyggebokseren og den gamle Miroslav med den krasse slivovitz. Det er et foredrag om umådelig rejselyst og umage venskaber, om krig, kærlighed og håb om forsoning mellem landets folk.

Om forfatteren :
Bjørn Harvig  er født i 1980, politimand, yngste medlem af  eventyrernes klub, hvor han nu fungerer som formand, foredragsholder og af medierne blevet udråbt som en ny Troels Kløvedal.

Bjørn Harvig fangede fra barnsben stemningen ved eventyr, når han som bagsædepassager drog på ferie sammen med familien. Senere indfangede han den ved diverse rengøringsjobs i Eventyrenes Klub. Bjørn har de seneste 12 år rejst på cykel og til fods gennem store dele af det gamle Sovjet, gennem Mellemøsten og Centralasien. Bjørn rejser for at møde fremmede venner, for at høre folks historier undervejs, for at høre om deres liv og deres drømme for fremtiden.

Bjørn har indtil videre begået tre bøger:

”Igors Æblehave”
”Kaukasus og Kildevand – Historier fra en fodrejse””Bosniske Brødre”

Pris 100 kr. for et foredrag i rækken alle fem foredrag 450 kr.

Eer du folkepensionist og får ældrecheck eller er førtidspensionist og bosiddende i Odsherred Kommune er prisen o kr.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 138101
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 10-10-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Bjørn Harvig
Lis Kærbye
Priser:
Almen DKK 100,00
138102 To gange Harvig - to generationer under samme tag: 31‑10‑2018 19:00 19:00 Ons Pakhuset Steen Harvig DKK 100,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Foredrag ved hhv. Steen Harvig og Bjørn Harvig

Om foredraget:Krimiforfatteren Steen Harvig og formand for Eventyrernes Klub, forfatteren Bjørn Harvig - far og søn - taler sammen om blandt andet at rejse ind i litteraturen, specifikt krimiens mangefacetterede univers og om at rejse ud i verden - måske i begge tilfælde for at finde sig selv, finde og forstå medmennesket og sikkert også i et forsøg på at definere begreber som nysgerrighed og eksistentialisme, eller som Frank Jæger formulerede det i digtet "Befrieren" fra samlingen "Dydige Digte"

"Mit faste mærke skal være rummelighed.

Af fri vilje har jeg sprængt mine sanser

paa vid gab, kloden er næste for lille

for mit voldsomme virke,

menneskene for smaa af tal og statur"

Pris 100 kr. for et foredrag i rækken alle fem foredrag 450 kr.

Eer du folkepensionist og får ældrecheck eller er førtidspensionist og bosiddende i Odsherred Kommune er prisen o kr.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 138102
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 31-10-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Steen Harvig
Bjørn Harvig
Lis Kærbye
Priser:
Almen DKK 100,00
138103 Uden tvivl er tro farlig”. 14‑11‑2018 19:00 19:00 Ons Pakhuset John Rosenstock DKK 100,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Forfatter: John Rosenstock.

Titel: ”Uden tvivl er tro farlig”.

Om forfatteren:
John Rosenstock (f. 1941) er cand. psych. med speciale i socialpsykologi. Han har arbejdet med analyse af sociale systemer og med udvælgelse af personale til den 3. verden for Mellemfolkeligt Samvirke, Danida og Oxfam Ibis. Efter sin pensionering har han genoptaget sin gamle interesse for ekstreme religiøse og politiske bevægelser (han skrev psykologi-speciale om nazisme). Hans bog om fundamentalismens psykologi (”Uden tvivl er tro farlig”) udkom i 2017 og er blevet positivt anmeldt, bl.a. med fire hjerter i Politiken. Han har også skrevet om trivsel på arbejdspladsen, om miljøpsykologi, om sprog, om manipulation og om sin slægts historie. Han har desuden fundet tre nye arter af tropefisk, hvoraf en er opkaldt efter ham.

Om foredraget:
John Rosenstock vil redegøre for lighederne mellem de fundamentalistiske bevægelser på tværs af religioner og ideologier og komme ind på baggrunden for, at mennesker tiltrækkes af fundamentalistiske ideologier. Desuden mulighed for debat om emnet.

Uddrag fra bogen:
”Løfterne om fjendernes undergang og egengruppens dominans i en paradisisk verden er et af de mest effektive propagandamidler, der nogen sinde er opfundet for religiøse og politiske ledere. Disse forestillinger styrker sammenholdet over for den udpegede fjende, overbeviser gruppen om, at den har retten, sandheden og Gud på sin side, og styrker moralen ved at forsikre om den endelige sejr. Det spiller ingen rolle for den troende, at løftet om verdens snarlige undergang og de retfærdiges frelse har været fremsat af mange, og mange gange, og at det indtil videre har været forkert i ca. 2000 år.

Hvis man ikke ligefrem er dum nok til at sætte dato på, hedder det, at verdens undergang sker ”snart”, altså i den enkeltes levetid. Med jævne mellemrum dukker der en eller anden sekt op, der forudsiger verdens undergang i den allernærmeste fremtid. Fra Danmark kendes Orthon-bevægelsen, hvis stifter var i kontakt med rumvæsenet Orthon, der kunne fortælle, at jorden ville gå under julemorgen 1967. Bevægelsen byggede et underjordisk beskyttelsesrumved Borup på Sjælland, men heller ikke denne gang gik jorden under. Hvoraf man kan lære, at man aldrig skal stole på, hvad rumvæsener fortæller”.

Om motiverne til fundamentalisters modvilje mod homoseksuelle hedder det bl.a.:

  • Fundamentalistiske kristne holder sig til Bibelens ord om homoseksualitet. Det ser ud til at være den væsentligste forklaring på de fundamentalistiske kvinders modvilje mod homoseksuelle.
  • Pris 100 kr. for et foredrag i rækken alle fem foredrag 450 kr.

    Eer du folkepensionist og får ældrecheck eller er førtidspensionist og bosiddende i Odsherred Kommune er prisen o kr.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 138103
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 14-11-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: John Rosenstock
Lis Kærbye
Priser:
Almen DKK 100,00
1389008 En stille revolution er i gang 28‑11‑2018 19:00 19:00 Ons Pakhuset Ditlev Nissen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

En stille revolution er i gang foredrag/debat

Omstilling til bæredygtige samfund er en unik mulighed for at udvikle livs- og samfundsformer, der er langt rigere end den stress og ødelæggelse forbrugersamfundet byder os. Vores børn og børnebørn, naturens vidundere og FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling kalder på, at vi stopper rovdriften på jordens ressourcer og ødelæggelsen af de levende systemer.

I landdistrikter, blandt græsrødder og langt fra de politiske og finansielle centre, er grupper af borgere i gang med at omstille til bæredygtighed. Som en stille revolution skaber de økosamfund, vedvarende energi-øer, by landbrug, skovhaver og mange fravælger kød til fordel for vegetariske kost.

De kommende 15-20 år bliver afgørende i menneskehedens historie. Vi skal gøre tingene på nye måder! Udfordringerne – specielt dem mellem ørene – er enorme. Heldigvis er mange byer, virksomheder og enkelte lande i fuld gang med at udvikle løsninger der viser veje til bæredygtige samfundsformer

Vi er den første generation, der mærker klimaforandringerne, og den sidste generation, som kan gøre noget ved det. - Barak Obama

Ditlev Nissen har boet, lært og undervist i konfliktløsningens og økosamfundenes univers siden 1988. Han underviser i og faciliteters i bæredygtig udviklingsprocesser i lokalsamfund og virksomheder. Han er med i COMPASS, et forskningsprojekt hvor forskere og praktikkere i 2017-2019 undersøger, hvordan miljøbevægelser påvirker adfærd, normer og samfundsinstitutioner.

Hold 1389008

Start Onsdag 28 november

Sted: Pakhuset Nykøbing

Foredrag/debatleder: Ditlev Nissen

Pris kr. 125

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1389008
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 28-11-2018 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Ditlev Nissen
Priser: