Debat - Foredrag

Holdnr Navn Start Ugedag Sted Underviser Lekt. Pris*  
139611 Koncert med debat om jazzens oprindelse. 18‑10‑2019 19:00 Fre Pakhuset Arne Fuglholt 1,00 DKK 75,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 

Debat aften om jazzens oprindelse.

 Jazz koncert med Jersey Jazzmen, hvor der ind imellem numrene fortælles om starten på den traditionelle jazz tilbage i New Orleans for mere end hundrede år siden. De afrikanske slaver, som var hentet fra Afrika til USA for at arbejde i bl.a. bomuldsmarkerne begyndte at blande deres afrikanske musik med den vestlige og derfra opstod den traditionelle jazz. Der kan stilles spørgsmål om den gamle jazz til bandet, hvoraf nogle af musikerne selv har spillet i New Orleans. Koncerten vil blandt andet bestå af gamle jazznumre og jazzsalmer, som er blevet spillet i New Orleans i over hundrede år og stadig bruges ved begravelser og lignende, og desuden musik af lidt nyere dato. 

Jesey Jazzmen blev startet en vinteraften i 1998. Efter nogle turbulente år blev bandet relanceret i 2004, og med en enkelt undtagelse har vi haft den samme besætning lige siden.

Besætningen er Bernhard Petersen, kornet, Arne Fuglholt, klarinet, Erik Skiold, trombone, Timon Müller, piano, Arne Sørensen, bas, og Dan Hilfling, trommer.

Vi spiller den gamle traditionelle jazz med rødder i New Orleans for over 100 år siden, og iblandet nyere numre, men i den glade traditionelle stil. Som noget specielt i dette band synger alle 3 blæsere på skift og sammen, så det ikke er den samme stemme der høres hele tiden.

Bandet lægger vægt på at spille numre, som publikum kan genkende og nynne med på, så der er mange numre, der må betegnes som evergreens, og i det hele taget tilrettes repertoiret til den aktuelle situation, efter hvad vi oplever publikum kan lide. Det er vores mål at give alle en god oplevelse.

Jersey Jazzmen har en hjemme side: jerseyjazzmen.dk, hvor derkan læses mere om bandet og de enkelte musikeres baggrund, og der findes yderligere oplysninger om hvor vi har spillet samt diverse fotos.

Se nærmere om bandets på www.jerseyjazzmen.dk

Leder af Jersey jaxxmen Arne Fuglholt, 23452030. arnef@get2net.dk

Kom og hør Timon som en fantastisk jazzpianist

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 139611
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 18-10-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Arne Fuglholt
Priser:
Almen DKK 75,00
139908 Verden kalder på omstilling (en stille revolution er i gang) 20‑11‑2019 19:00 Ons Pakhuset Ditlev Nissen 1,00 DKK 75,00
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

 

Verden kalder på omstilling (en stille revolution er i gang)

Foredrag deabt om FN’s verdensmål i lokalt perspektiv.

De kommende 10 år bliver afgørende for menneskehedens historie. Vi skal omtænke og genopfinde vores måde at leve på, så vi kan give vores børn og børnebørn en bæredygtig fremtid. Lokalsamfund overalt i verden viser, at det er muligt at omstille til livsformer der er i balance med naturgrundlaget.

FN’s verdensmål er en opfordring til alle verdens regeringer, virksomheder og civilsamfund om at omdirigere menneskeheden i en bæredygtig retning.

Over alt i verden, i byer og på land, er grupper af borgere i gang med at omstille deres liv og lokalsamfund til bæredygtighed. De skaber vedvarende energi-øer, omstillingsbyer, økosamfund og grønne virksomheder, samt nye måder at organisere det sociale og økonomiske liv på. De lokalsamfundsledede initiativer viser, at der er muligt at udvikle bæredygtige livsformer der er fuld af livskvalitet og lokal udvikling. I kampen for en bæredygtig fremtid lægger disse erfaringer op til Livsstilsforandringer som klimastrategi, en indsats der er knyttet til hverdagsliv og lokalsamfund.

Ditlev Nissen fortæller om FN’s verdensmål og giver inspiration til, hvordan vi hver for sig og sammen kan flytte os fra at være en del af problemet, til at blive en del af løsningen. Skal vi ændre historiens gang, er det fra NU af og de næste 10 år, der skal sættes ind!

“Ditlev Nissen balancerer de dystre udsigter omkring vores klima og miljø med håbefulde beretninger fra lokale handlefællesskaber, der er i fuld gang med gøre tingene på nye måder. Et livsbekræftende og informativt foredrag.”    Sigrid Diness, Holbæk Højskoleforening

Ditlev Nissen er underviser og facilitator i bæredygtig omstilling. Han bor i bo- og landbrugsfællesskabet Karise Permatopia, hvorfra han driver virksomheden Levende Lokalsamfund.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 139908
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 20-11-2019 19:00
Mødegange: 1
Lektioner: 1
Undervisere: Ditlev Nissen
Priser:
Almen DKK 75,00